February 2009

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Music for nitches

  • Giant robot: DOMESTICITY

« Mozilla Firefox | Main | New room »

Comments

IsoPomo

Onneton yritys pelastaa uponut laiva.

Jaarli

Yep. Funny thing is that this article appeared in today's newspaper when the other papers have different look on the matter. But Aamulehti is always a little bit "behind"...

kukalie

Ota tuosta sitten selvää. Lauma teiniviiksisiä akateemisia viiniasiantuntijoita kohtaa tavallisen suomalaisen pätkätyötarjoilijan.

Turha tarina. Turha blogi. Ja vielä englannin kielellä, varmaan kiinnostaa aivan helvetisti ketään ulkomaalaista.

EVVK.

Naamis

Kerkko on snobi pahimmasta päästä. Ok. typerää toki Lehtovaaralta. Minä olisin heittänyt ulos tuollaiset tyypit, jotka tietävät, mitä etikettiin sisältyy, mutteivat ole sisäistäneet, mitä se tarkoittaa. Kerkko ei turhaan piilottele kynttiläänsä vakan alla ja epäilen, että käytös on ollut samankaltaista tuossa Lehtovaaran tapauksessa. Moukkamaista, nousukasmaista snobbailua.

Vappu

I have visited this restaurant once. It was not bad, except I was given Virgin Mary instead of plain tomato juice I asked for... And nobody asked if this is OK for me.

Kuisma

http://www.hel2.fi/keskustelu/kes_naytaviesti.asp?viesti=8898&ark=e&vir=www

Varatuomari

Herkko, miksi kirjoitit reklamaatioosi seurueenne koostuvan "akateemisista"? Onko sillä jotain merkitystä?

Miksi korostit "istuneesi" useiden viinikerhojen hallituksissa? Eikö viinit opita maistamalla eikä istumalla hallituksissa?

Miksi titteli kirjeesi lopussa?

Sori vaan mutta aika snobin kuvan annat itsestäsi.

Minulle ei tulisi mieleenikään tituleerailla tuolla tavoin ei-ammatillisissa yhteyksissä.

Tomppa

Nii-in, otapa tuosta nyt selvää. Ei tuo valituskirjelmän mukaan hirveästi eroa omista kokemuksistani missä tahansa ravintolassa. Aina saa odotella, ruokajuoma tuodaan ensin, ruoka niin paljon myöhemmin että juoma on jo takuulla huoneenlämpöistä..jne.
- En siis tuon perusteella näe erityistä syytä levitellä juttua netissä.
- Itse olen ainoastaan tasan yhden kerran saanut ravintolassa totaalisen ala-arvoista kohtelua. Tapaus ei ollut täällä Helsingissä, vaan jonkin matkan päässä Salossa, missä töitten takia aina välillä käyn.
-Kyseinen paikka oli Irish Pub Molly, mikäli tarkalleen oikein nimen muistan. Ko paikasta en muuten sen tarkemmin tiedä, mutta eteispalvelu oli jotain uskomattoman tympeää, ei lainkaan tästä maailmasta. Tärkeintä tuntui olevan saada narikkaraha mahdollisimman nopeasti, viis käytöstavoista, kohteliaisuudesta, asiakkaan kunnioittamisesta. Lähdimme ulos samantien, enkä ole paikkaan toiste mennyt.
-Mieleni teki minunkin asiasta kirjoittaa, mutta en sitä sen arvoisena kuitenkaan pitänyt. Olisin kokenut ainakin julkisen nettiherjailun myötä vajoavani samalle tasolle tuon eteishenkilökunnan kanssa.
-Minulle on riittänyt se tyydytys, että tuon jälkeen Salossa asiakkaita kestitessä olen AINA erikseen muistanut ja muistuttanut että Irish Pub Mollyyn ei ainakaan mennä. Toki myönnän että henkilökunnan käytös jäi niin hyvin mieleen, että tyydytystä tuo ajatus ja laskelmat siitä montako tuhatta euroa ovat jo menettäneet ohjeistukseni vuoksi (tapahtumasta on jo pari-kolme vuotta).

Eric K.

I can't believe that the restaurant thinks that suing you will do ANYTHING positive for their business.

You post on your own web log that they treated you poorly.

The restaurant therefore responds by treating you far worse?

And this is supposed to assure other people that you are wrong and that the restaurant does NOT treat its customers poorly?

Should I ever have an opportunity to eat at said establishment, I will pass it by. Not because of your opinions of the restaurant--I might have had no problem with it myself--but because of their behavior with respect to a person posting his personal opinion on his own personal web site.

Suomalainen ravintolankävijä

EI EI EI!

Tomppa 1.7. kirjoittaa: "Ei tuo valituskirjelmän mukaan hirveästi eroa omista kokemuksistani missä tahansa ravintolassa. Aina saa odotella, ruokajuoma tuodaan ensin, ruoka niin paljon myöhemmin että juoma on jo takuulla huoneenlämpöistä..jne.
- En siis tuon perusteella näe erityistä syytä levitellä juttua netissä."

Tomppa on täysin oikeassa että kokemus ei eroa paljonkaan muista ravintolakokemuksista. Mutta tässä onkin kyse ravintolakokemuksista Suomessa.

Mitenkään liioittelematta tai suurentelematta, surkeampaa palvelua ja asiakkaiden kritiikin suhteen kyynisempää palveluhenkilökuntaa olen noin 30 käymässäni tai asumassani maassa kohdannut ainoastaan Italiassa, Ranskassa, Neuvosto-Virossa ja Venäjällä.

Juttua siis nimenomaan kannattaa levittää netissä niin monella kielellä kuin mahdollista. Ja kannattaisi välittömästi perustaa www.iens.nl kaltainen suomalaisten ravintoloiden ja muiden juotto- ja syöttölaitosten arviointifoorumi.

Voisi olla lisäksi pari tahoa joita ravitsemus-palveluelinkeinon kehittäminen Suomessa saattaisi myös kiinnostaa: Tarkemmin analysoimatta lonkalta heitettynä esim:
www.kuluttajat-konsumenterna.fi/
www.kuluttajatutkimuskeskus.fi/
www.ek.fi

Tässä maassa saa niin törkeän huonoa palvelua vain sen takia koska ei osata vaatia parempaa.

Jussi

Tomppa:
1. Jos Lehtovaaran palvelu kerran oli normaalia, miksi siitä ei saa kirjoittaa netissä -- senhän ei (neutraalina) pitäisi vaikuttaa Lehtovaaran maineeseen mitenkään?

2. Ravintolakokemuksen voi julkaista netissä vajoamatta "julkisen nettiherjailun" myötä mihinkään -- herjaus ja faktojen toteaminen kun ovat varsin eri asioita.

noname

terve taas!

tämän saitin bloggaajasta en voi muuta sanoa kun että kundilla on kusta päässä kun ei ole parempaa tekemistä kuin ravintoloiden ahdistelu ja netissä kirjoittelu. bloggaus on turhanpäiväisistä asioista turhanpäiväisin. taidat olla liian laiska saamaan pestin lehdestä.

taisin panna tänne kaksi ensimmäistä viestiä. kyseiseen ravintolaan minulla ei ole kuin asiakassuhde. pöytävarauksen panin taas menemään. mainio paikka!

Palvelua rahan edestä

Kuulin tästä tapauksesta ensin muuta kautta ja tutustuin myöhemmin netissä aiheeseen. Myös eräät tuttavani ovat tutustuneet asiaan ja ovat sitä mieltä, etteivät mene Lehtovaaralle vaikka tarjoilu maksettaisiin, ennenkuin Herkko suosittelee ravintolaa.

Jokaisessa paikassa voi käydä kämmi, mutta kämmi pitää tunnustaa ja se pitää korvata. Tässä tapauksessa korvauksen olisi voinut suorittaa esim. sikaarilla, johon Herkko olisi tyytynyt. Olisiko 10-20 euron hintainen sikaari ollut liikaa?

Nyt Lehtovaara menetti muutaman hyvin tienaavan ja itse ruokansa maksavan asiakkaan sijasta tuhansia asiakkaita. Varsinkin, kun Lehtovaara itse teki asiasta mahdollisimman julkisen.

Olisi erittäin mukava kuulla myöhemin, että mitä tapaukselle kuuluu ja että milloin kyseistä paikkaa voi suositella ja mennä syömään.

"Nulla poene sine lege, nullum crimen sine lege poenali".

The comments to this entry are closed.