February 2009

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Music for nitches

  • Giant robot: DOMESTICITY

« Having a field day with Lehtovaara | Main | English translation of the Letters »

Comments

Anne Savolainen

Turun Radio puhui blogistasi ja postatusta replamaatiostasi tänään kymmenisen minuuttia erittäin positiiviseen sävyyn. Itse kuulin asiasta siten ensimmäistä kertaa. Loistava homma, pidäpä pintasi. Et voisi enempää olla oikeassa ja Ravintola Lehtovaara väärässä!

Antti

Linkki vauva-lehden foorumiin ei toimi, pitää poistaa lopusta cookieCheck-pätkä.

Herkko

Korjattu.

Nadel

Ravintoloitsija on tehnyt yhden pahimmista mokistaan kun on sekoittanut Yksilön ja Yhteisön. Nyt on vain katsottava kuinka Loka Lehtovaara pesee kätensä jutusta jota ei voi voittaa...

Onkohan tuosta Turun Radion ohjelmasta Nettistremiä (ja tästä sivusta Suomi -versiota).

Jesse

Tätä juttua et voi hävitä. Itse asiassa voisit haastaa heidät oikeuteen.

Rami

Lehtovaara restaurant's owner said that there is more than food & service problems involved in this case. Is there something behind this whole thing ?

Anonyymi

Hienoa, että asia tuli suuren yleisön tietoisuuteen. Osaa välttää kyseistä ravintolaa kuin ruttoa :)

Eipä taida olla sulla pelkoa jutun häviämisestä. Muistaakseni Suomessa oli jonkinnäköinen sananvapauslaki tjsp ;)

Anonyymi

Vielä sen verran, että kriitikissäsi taitaa olla vinha perä:

http://www.city.fi/lehti/arvostelut/ravintolat/view.php?id=100

Haastetaankohan heidätkin oikeuteen? Onhan tuo ollut verkossa jo keväästä asti :)

soledad

Well, have eaten once on the same restaurant, years ago. Slow service, not-so-special foods (lukewarm etc) and quite expensive pricing. So yeah, a disappointment and haven't been on the same restaurant after that.

Your letter of critic was politely written and even understanding the rush in kitchen etc. With not responding to your reclamation and after almost two years sending a ridicilous threat Mr. Molander is not only bashing what ever is left of Lehtovaara's reputation but also making sure his lawfirm's reputation is going down as well. In the HS interview he openly admits that he just wants to milk the cow ie get a huge amount of money for being a jerk. Jeez.

Let the sue you. Come to think of it, let them sue google, bloggers - hell, they ought to sue the whole internet ;)

Taneli

Tämähän on silkka farssi! Kaveri protestoi arvosteluasi 1,5 vuotta myöhässä ja aikoo vaatia vielä korkojakin naurettavalle korvaussummalleen?!?!

anonymous

Satutko tuntemaan kyseisen ravintolan omistajan, asianajaja Antero Molanderin henkilökohtaisesti? Koko juttu on nimittäin sen verran absurdi, että aloitteleva salapoliisi haistaa palneen käryä muuallakin kuin Lehtovaaran keittiössä.

Juha

Mä voisin laittaa omat rahani Herkon puolesta likoon. Varsinkin kun otetaan huomioon kaverin koulutus ja tietämys liittyen juuri IT-oikeuksiin yms. Mielenkiinnolla seurataan mitä tapahtuu.
- "Luennoillasikin istunut"

Sami

Tulipä tästä YleX:n lähetyksessä aamusellakin papatusta. Peltsi runoili sen kyllä niiiin ravintolan tappioksi että tuli oikeen hyvä mieli kun kelloradioon heräilin :)
"Ravintolan pitäjän tulisi huolehtia siitä että tälläinen palaute hoidetaan ja pitää huoli siitä ettei tulvaisuudessa anneta aihetta moiseen" (muistinvarainen quote peltsiltä)

Pikkurillit pystyyn

On se hienoa, että vielä aitoja snobeja ja pilkunnussijoita syntyy Suomeen. Toivottavasti en joudu koskaan samaan ravintolaan Hietasen kanssa. Ei tommoista kitinää kuuntele Erkkikään.

Liz

If you have to pay the fine, I'll be happy to participate :-P

Pietu

I will join and donate as well (best bet in my life)!
Maybe this kind of nonsense is really needed to push things forward... All the best to Boston! - P

Nilla

->Sami

Et ilmeisesti tajunnut koko jutusta mitään tai et koskaan käy kunnon ravintolassa? Siis henkilö haluaa tarjota 12 hengelle hemmetin kalliissa ravintolassa aterian ja kaikki menee päin honkia vääristä annoksista alkaen. Ja tuo on sinusta "kitinää""?

No jos sinusta on kivaa että sinua kohdellaan kuin paskaa ravintolassa ja sinua nolottaa valittaa, kun joku voi kiinnittää sinuun huomiota, niin siitä vaan, mutta pysy sitten kotona ja älä valita, jos joku yrittää puolustaa asiakkaan oikeuksia!

Asiakas

-> Sami
Asia todellakin on niin että grillillä on omanlaisensa palvelu ja ravintolassa omanlaisensa, niin on hinnoissakin. Se hinta eräänä tekijänä määrittelee palvelun laadun! Et voi olla noin luuseri ettet ymmärtäisi tätä asiaa! Makkaraa tuollaisesta paskasta pitäisi tehdä!

Nilla

Ups. Sori. Siis ei Sami vaan nimimerkki "pikkurillit pystyyn". Tämän palstan jaottelu johtaa harhaan siinä kuka kirjoitti mitä.

-

Mun mielestä tuo Molanderin "tietää mitä tässä on takana" ei viittaa salaliittoon tai muihin henkilökohtaisiin kärhämiin, vaan se yrittää vihjailla, että kyseinen seurue olisi kyseisenä iltana ollut niin kännissä että ovat "ansainneet" kohtelunsa.

Reklamaatioteksti on kuitenkin niin harmiton ja kohtelias, että vaatii melkoista pokkaa väittää vakavalla naamalla sen julkaisemista "pahansuovaksi". Liioteltu korvausvaatimus sen sijaan on ihan päivänselvästi pahansuopaa kiristystä, ainoana tarkoituksena pelotella ottamaan kirjoitus pois netistä.

Äijä on lakimies ja omistaa ravintolan, tulee aika äkkiä mieleen että mitähän muita bisneksiä sillä on, ja onko sillä ennenkin ollut tapana lähetellä syyllistäviä kirjeitä ja esittää perusteettomia korvausvaatimuksia ihmisille, vai tämäkö oli eka kerta? Nyt kun juttu on iltapäivälehdissä niin eiköhän niistä joku tutkiva journalisti ota selvää, toivotaan ainakin. :-)

Hesarin haastattelussa se ei ole vielä selvästikään tajunnut yhtään mitä se on mennyt tekemään. Jos se johonkin TV-juttuun eksyy niin odotan että toimittajat repii sen palasiksi (kuvainnollisesti).

-

jaah....on herroja, ja on narreja.....mutta että vielä moukkiakin.... ja kaksin kappalein.

Henrikki Mäkynen

Didn't Ravintola Lehtovaara get burned some 10 years ago? There was a big noise back then as well. Is this just another intended regeneration again perhaps? And all press is good press in the end?

Eikö Ravintola Lehtovaara palanut joskus 10v. sitten? Siitä silloinkin kirjoiteltiin paljon. Onko tässäkin kyse uusiutumisesta? Uutisissa pysyminen on vain hyvästä loppujen lopuksi?

Jean C

I believe somebody already pointed this out but: How does Mr Molander come up with 80 grand? If, as he claims, the loss is 5 000/month and the letter was published last August, according to good old 'Elon laskuoppi' (which Mr Molander studied as well), the claim should be 50-55 000.

So, obviously the guy was a bit in hurry and started counting from the date the letter was sent to restaurant (January 2004 i.e. 18 months ago equals 80 000) NOT fron the moment it was published.

And yet he calls himself a lawyer. If anything, stupidity like this should be made criminal.

Henrikki Mäkynen

http://visionsharing.blogspot.com/2005/06/blogger-threatened-for-his-admonition.html

Ironside jr.

Parahin Herkko, olet todennut ihmeissäsi, miten monelta kannalta tätä Lehtovaara-Hietanen asiaa voi lähestyä. Ja aivan kuin ei jo perusasetelma tarjoaisi riittävästi kuvakulmia, päätti Lehtovaara kääntyä todellisen "Ajatusten Tonavan" puoleen. Saamasi ultimaatumi on sisällöltään hämmentävin, mihin liiton jäsen on koskaan yltänyt. Kaiketi tuolle toimistolle oli itsestään selvää, että se kirje tulee julkiseksi. 5000 euroa menetystä, joka voidaan todentaa. Niinpä, jos olisin yritysverotoimistossa työssä vaikkapa alv-seurannassa, saattaisi mielenkiintoni herätä ravintolaa kohtaan, joka ilmoittaa julkisesti myyntinsä alentuneen 10.000 eurolla (kateolettama 50 %). Löytyneeköhän esim. kuukausittaisista valvontailmoituksista tukea tuolle väitteelle? Ellei löydy, jää mietityttämään ne perusteet, joilla ilmoitukset on laadittu. Samalla jää ihmetyttämään, tulikohan asianajotstossa loppuun asti mietittyä, mitä vahinkoa esitetyllä väitteellä voisi päämiehelle olla. Voi, voi - toivottavasti Lehtovaaralla (= ravintolaliike) on iso lompakko...

The comments to this entry are closed.